Corona protocol – natuurgeneeskundig therapeut voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

 

Corona protocol Heelhuis Artibo

Voor jouw en mijn veiligheid heb ik een aantal maatregelen ingevoerd om het risico van besmetting met COVID-19 (het nieuwe corona-virus) tot een minimum te beperken

Inleiding
Sinds maart 2020 hebben wij in Nederland te maken met het uiterst besmettelijke COVID-19 (het nieuwe corona-virus). Voor jouw en onze veiligheid heb ik voor Heelhuis Artibo een aantal beschermende maatregelen ingevoerd. Ik volg hierbij de richtlijnen van het RIVM, zoals uitgewerkt voor fysiotherapeuten en overige paramedici.
Ik ga ervan uit dat ik hierdoor op een zorgvuldige en verantwoorde wijze met jouw en mijn gezondheid om ga.

Afspraak, ontvangst en voorgesprek
Bij het maken van een afspraak vertel ik welke maatregelen ik heb getroffen om het risico voor besmetting zo klein mogelijk te houden.

Indien je neusverkouden, grieperig, hoesterig of benauwd bent, of koorts hebt (boven 38 °C), dan mag ik je niet behandelen en verzoek ik je om reeds gemaakte afspraken te verplaatsen; het liefst binnen 24 uur vóór de afspraak, maar desnoods tot 1 uur vóór de afspraak.

Dit geldt ook als je huisgenoten of gezinsleden deze klachten hebben.
Ook als je in de afgelopen 14 dagen besmet bent geweest met COVID-19 of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk is besmet, dan mag ik je niet behandelen.

Ik ontvang je met een glimlach in plaats van een handdruk en houd 1,5 m afstand.
Ook tijdens het voorgesprek in het zitgedeelte van de praktijk houd ik deze afstand.
Bij binnenkomst vraag ik je om je handen te desinfecteren met desinfectans die daarvoor klaar staat en zelf je jas op te hangen.

Massage / behandeling
Vóór, tijdens en na iedere massage / behandeling desinfecteer ik mijn handen. Ik desinfecteer na iedere massage de massagetafel en werk standaard met wegwerp hoofdsteundoekjes.

De massagehanddoeken gaan na iedere massage/ behandeling de wasmachine in. Als je dat liever hebt dan mag je ook je eigen handdoeken meenemen (2 stuks minimaal 200 x 90 cm).

Alle soorten behandelingen / massages blijven mogelijk, alleen ben ik erg voorzichtig met een gezichtsmassage.   

Overige hygiëne
Ik doe maximaal 3 massages / behandelingen per dag om veel contacten te voorkomen en ventileer de praktijkruimte tussendoor. Bij mij zijn alleen PIN-betalingen mogelijk.

Dagelijks wordt de vloer in de praktijkruimte gezogen en gedweild. Alle deurknoppen en andere plekken waar handen aan hebben gezeten worden na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.
In het toilet werk ik met wegwerp-handdoekjes. De toilet wordt na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de wijze waarop ik aandacht heb voor jouw en mijn gezondheid. Aandacht die je raakt!

Heelhuis Artibo (Tineke van den Oord)
Weerdslag 123; 7206 BW; Zutphen
06-16831652
www.heelhuis-artibo.nl ;

Lees meer