Energiewerk – natuurgeneeskundige therapie voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

Energiewerk

Je mag worden wie je bedoeld bent te zijn

Reiki-massage-tekst-2

Reiki-massage

Bij een Reiki-massage wordt je levensenergie opgeschoond, ververst en gaat weer stromen. Het is diep ontspannend.

Reiki betekent Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Deze levensenergie is overal om ons heen aanwezig en ook in ieder van ons. Deze energie zit niet alleen in je fysieke lichaam, maar ook in de auralagen om je heen.

Tijdens een Reiki-massage maak ik, als natuurgeneeskundig therapeut, contact met de energie in je lichaam en in de lagen erboven.
Met de vorm van Reiki die ik mag geven (Tera Mai Reiki) kan overtollige energie worden weggehaald zoals bijvoorbeeld stress, overmatig denken, verdriet en pijn, zodat je energiesysteem wordt opgeschoond.
Deze overtollige energie, energie die jou niet meer dient, kan blokkades vormen, zodat er geen goede doorstroming is. Door het weghalen kan de Ki, de Levensenergie weer gaan stromen.
Daarna ontvang je nieuwe levensenergie die via mijn handen mag binnenstromen. Je krijgt wat je nodig hebt.

Vaak verdiept Reiki de ontspanning van een massage. Sommige mensen vallen zelfs in slaap tijdens een Reiki-massage. Soms kom je tijdens een Reiki-massage tot inzichten over situaties die spelen in het leven.
Reiki kan heel behulpzaam zijn bij rouwverwerkingsprocessen als je een dierbare hebt verloren.
Een Reikibehandeling werkt op verschillende niveaus zowel fysiek, emotioneel, psychisch als spiritueel. Op het spirituele niveau kan Reiki je in contact brengen met je eigen kern, met je ziel, waardoor je steeds meer thuis komt bij jezelf en groeit in bewustzijn. Maar gewoon lekker ontspannen is natuurlijk ook prima. Eigenlijk is Reiki voor iedereen fijn en heb je er altijd baat bij.

Heelhuis Massagepraktijk Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.


Gisteren een uur reiki massage gekregen van Tineke en dat was heerlijk. De rust, sfeer en energie van zowel de locatie als Tineke waren erg fijn. De volle en diepe aandacht maakt het verhaal compleet. Een mooi voorbeeld hoe iemand in mijn beleving moet behandelen
Martin

 Ik heb nu twee maal een reiki massage gehad en na beide keren kreeg ik nieuwe inzichten / levenslessen die op dat moment erg belangrijk voor mij waren. Ik vond het heel bijzonder en zou het zeker een ieder aanraden!
Aafke

350 Aura chakra - healing

Aura- en chakrahealing

Een aura- en chakrahealing helpt het energetisch systeem op te schonen en weer in balans te brengen. Een helende ervaring.
Levensenergie zit niet alleen in je fysieke lichaam, maar ook in een aantal auralagen om je heen onder andere: een fysieke laag (het zogenaamde energetisch dubbel), een emotionele laag (emoties), een mentale laag (gedachten en overtuigingen) en een spirituele laag (zingeving). De lagen het dichtst bij het lichaam hebben de laagste frequentie.

Het chakrasysteem ontstond meer dan 4000 jaar geleden in India als een filosofisch model om te helen en te groeien in bewustzijn.
De chakra’s (chakra betekent energiewiel) ontvangen levensenergie o.a. via de aura en transformeren deze in energie die het lichaam kan opnemen.
In dit oude Indiase model zijn 7 chakra’s opgestapeld in een kolom die zich uitstrekt vanaf het stuitje (het eerste chakra) tot de kruin (het zevende chakra); van de laagste frequentie tot de hoogste frequentie (het kroonchakra).

Levensenergie stroomt in een chakra zelf en tussen de chakra’ s van beneden naar boven. Maar soms zijn deze centra uit balans en stroomt de energie binnen een chakra, maar ook tussen de chakra’s niet meer goed. Dit kan te maken hebben met ingrijpende gebeurtennissen in je leven zoals een verhuizing, overlijden of scheiding. Vaak is dan het 1e chakra (ter hoogte van het stuitje in het bekkengebied) uit balans.

Ieder chakra heeft een specifiek werkingsgebied op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, net als de auralaag die ermee verbonden is.
Als de aura in een bepaalde laag erg vervuild is en het corresponderende chakra niet goed werkt, dan uit zich dat in problemen in je leven op dit specifieke werkingsgebied.
In die zin weerspiegelt de uiterlijke wereld je energiesysteem; zo binnen, zo buiten. 

Bij een aura- en chakrahealing wordt de aura schoon gemaakt en de chakra' s worden onderzocht. Indien nodig worden ze gerepareerd. Omdat chakra’ s en aura’ s zo nauw met elkaar zijn verweven, worden beide systemen tijdens een chakra- en aurahealing weer in balans gebracht. Je voelt dat het weer gaat stromen en vermoeidheid wordt minder.
Een healing helpt ook bij de bewustwording waar bepaalde verstoringen vandaan komen. Dit inzicht kan je helpen om anders om te gaan met gebeurtenissen in heden en verleden.

We beginnen een healing met een kopje thee waarbij je kunt delen wat er op dit moment speelt in je leven en wat op dit moment belangrijk is om te healen. Afhankelijk van jouw situatie en wens kan de behandeling 1 à 1,5 uur duren.

(Literatuur: Anodea Judith: Handboek Chakra Psychologie)

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.


 Ik ben heel tevreden over de behandelingen. Veel persoonlijke aandacht in een rustgevende omgeving. De behandelingen hebben een gunstig effect op mijn vermoeidheid en pijnklachten. Aan te bevelen!
Margot

350 Onenesss Deeksha 2

Oneness-deeksha

Een Oneness-deeksha is een overdracht van eenheidsenergie die de werking van de denkgeest terugbrengt en die je daardoor in contact brengt met jouw Hogere Bewustzijn. Deze energie wordt doorgegeven door mijn handen vlak boven jouw hoofd te houden en duurt enkele minuten. Met de overdracht van deze energie komt er een transformatieproces op gang, worden blokkades opgeruimd en groei je in bewustzijn. Deze groei werkt door op alle facetten van je leven.

De eenheidsenergie stroomt vanzelf naar waar het nodig is. De deeksha kan versterkt worden met een intentie, verlangen of wens, die je in gedachten neemt. Hoe sterker de wens, hoe krachtiger de Oneness Deeksha.

Bij een behandeling kun je tijdens het ontvangstgesprek aangeven of je het fijn vindt om na afloop van de behandeling een Oneness-deeksha te ontvangen.