Massages – natuurgeneeskundige therapie voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

Massages

Gun jezelf een moment om te luisteren naar wat je lichaam jou te zeggen heeft

350 Reiki massage - 1

Klassieke massage

Als natuurgeneeskundig therapeut vind ik het belangrijk dat de eerste aanraking een gevoel van veiligheid oproept en uitnodigt tot ontspanning. Ik respecteer volledig de grens die jouw lichaam aangeeft. Pas als lichaam en geest zich toevertrouwen aan de behandelaar kun je je openstellen voor wat komen gaat. Vanuit dit contact kan ik diepere lagen bereiken waardoor je lichaam zich na afloop herboren voelt.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.

350 Ayurvedische massage tekst

Ayurvedische massage 

Ayurveda of "Kennis van het Leven" is een oude Indiase geneeskunst om in balans te komen en gezond te blijven. Het omhelst medicinale kruiden, voedingsleer, leefwijze en massages.
Een Ayurvedische massage is gebaseerd op het principes dat ieder mens 3 levensenergieën heeft namelijk lucht (Vata), vuur (Pitta), en aarde (Kapha). Meestal raakt de energie waar je het meeste van hebt het snelst uit balans. Een Ayurvedische massage is bedoeld om je meer in balans te brengen.

Om te beginnen krijg je van mij een vragenlijst toegestuurd waarmee je kunt vaststellen welke energie op dit moment het meeste uit balans is. Op basis daarvan maak ik de massage-kruidenolie die op dit moment het beste bij je past.

Tijdens de Ayurvedische massage behandel ik ook verschillende 'marma-punten'. Dat zijn drukpunten waar blokkades kunnen voorkomen die een vrije energiestroom kunnen beperken.
Een Ayurvedische massage is een bron van rust en energie en helpt je om meer in balans te komen.
Na afloop krijg je een informatie-set over Ayurveda en voeding.

Massagepraktijk Artibo in Zutphen uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer en Brummen. 


 Een week geleden heb ik een Ayurvedische massage van Tineke gehad. Het was echt een heerlijk ontspannende massage. Ook werd er voor en na de massage genoeg tijd genomen om alles even te bespreken. Nu, een week later merk ik dat de massage mij echt goed heeft gedaan. Ik heb meer energie, ik onderneem meer dingen en voel me veel positiever en in balans. Bedankt Tineke en tot de volgende keer!
Patrick

  Afgelopen dinsdag kwam ik vol verdriet voor een Ayurvedische massage bij Tineke. Zij stelde voor om ook een Reiki behandeling te doen. En wat er toen gebeurde, er verdween een donkere wolk uit mij. Ik had weer ruimte om adem te halen, voelde me letterlijk lichter worden, ontspannen en soepeler. Voor mij een wonder. Een vervolgafspraak staat al. Tineke, ontzettend bedankt. Het verdriet is draagijk geworden.
Susan

350 Zwangerschapsmassage - tekst

Zwangerschapsmassage

Je bent zwanger en zeker bij een eerste zwangerschap vinden er allerlei nieuwe fysieke, hormonale en psychische veranderingen plaats. Naast het mooie en fijne dat je een kindje verwacht kun je ook last hebben van moeheid; lage rugpijn; slechter slapen en piekeren. Somst is er angst en spanning voor de naderende bevalling.  Dan kan het soms best lastig zijn om hierin je weg te vinden en is het fijn om hier wat hulp bij te kunnen ontvangen.

Hiervoor is een zwangerschapsmassage al dan niet in combinatie met Reiki erg geschikt. Ik stem een zwangerschapsmassage volledig af op jouw wensen en mogelijkheden.

Ik begin een zwangerschapsmassage met een verzorgend voetenbadje. Tijdens de intake met een kopje thee bespreken wij hoe de zwangerschap verloopt, wat speciale aandachtspunten zijn en hoe je wilt liggen.

Ik heb speciaal voor het masseren van zwangere vrouwen een warmwaterkussen. Je ligt dan op je rug op een dun en soepel kussen dat aanvoelt als een warmwaterbedje met een temperatuur tussen de 40 °C en 45 °C. Hierdoor kan ik jouw benen, rug, schouders en nek van onderaf masseren. Je wordt als het ware gedragen door het kussen en mijn masserende handen en je kunt je nog beter ontstpannen door de heerlijke warmte van het kussen. Tijdens de massage kun je contact maken met je kindje zodat je hier samen volledig van kunt genieten.
Mocht je niet langer op je rug kunnen blijven liggen dan kan je in zijligging verder worden gemasseerd.

Deze massage is speciaal bedoeld voor zwangere vrouwen vanaf circa 15 weken. Bij klachten tijdens de zwangerschap raden wij aan om eerst even te overleggen met je verloskundige of huisarts.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.


Afgelopen donderdag een heerlijke zwangerschapsmassage gehad. De 2e keer, een echte aanrader
Carolien

350 Herstelmassage - tekst

Herstelmassage

De bevalling is een intens gebeuren wat diep in je leven ingrijpt. Een prachtige ervaring. Maar soms ook een enorme krachtsinspanning die op lichamelijk, emotioneel en psychisch gebied veel van je vraagt. Bovendien kan het gebeuren dat het anders verloopt dan waarop je had gehoopt.

En ook al verloopt een bevalling soepel, dan nog vinden er na een bevalling grote fysieke, hormonale en psychische veranderingen plaats en moet je lichamelijk en emotioneel een nieuwe balans hervinden.

Om je hierbij te helpen is een herstelmassage in combinatie met Reiki heel heilzaam.
En als je nog niet op je buik kunt liggen, bijvoorbeeld na een keizersnede, dan gebruiken we een zwangerschaps-massagekussen, zodat je rug gemasseerd kan worden terwijl je op je rug blijft liggen.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.


Een paar dagen na de bevalling kreeg ik helaas wel een fikse borstontsteking. De koorts was redelijk snel over, maar ik voelde me nog heel miserabel en de onderkant van mijn borst was nog knal rood en hard. Mijn zoontje wilde er ook niet graag uitdrinken terwijl dat nou juist zou moeten voor herstel. Volgens de lactatiekundige zou het 2 tot 6 weken duren voordat het weer helemaal over zou zijn. help!
Tineke heeft me een dag later uit de brand geholpen, ze heeft me reiki gegeven en direct daarna heeft mijn zoontje 'm helemaal leeg gedronken! De rode plek was direct verdwenen en na een paar dagen was mijn borst weer normaal.
Annette

350 HSP - tekst

HSP-massage

Hoog Sensitieve Personen (HSP) voelen sferen en stemmingen snel aan en zijn geneigd om goed voor anderen te zorgen. Zij hebben vaak een diep en rijk innerlijk gevoelsleven.

Maar deze gevoeligheid heeft ook keerzijden zoals moeite hebben om grenzen aan te geven, minder gegrond zijn, jezelf 'vergeten' en eerder last hebben van overprikkeling, stress, spanning, vermoeidheid, hoofdpijn of maag/darmklachten. Als je jezelf hierin herkent, dan is een HSP-massage wellicht iets voor jou.

Een HSP-massage is een rustige, zachte massage die helpt om te aarden.
Er is veel aandacht voor jouw energiecentra en je ademhaling. Om beter te aarden wordt er van het hoofd naar de voeten gemasseerd. Ik gebruik amandel-olie die is verrijkt met een aardende etherische olie zoals Vetiver.
Deze massage is prachtig te combineren met Reiki waardoor de ontspanning nog dieper wordt.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.


Zojuist opnieuw genoten van een massage van Tineke. Wat kan zij super masseren. Echt een aanrader. Ik kom zeker terug!
Daphne

350 mindfullnessmassage tekst

Mindfulness massage

Mindfulness betekent 'opmerkzaamheid’. Het gaat om bewustwording van wat er speelt en hoe zich dat uit in het lichaam en in terugkerende gedachten. Belangrijke elementen in onze mindfulness-massage zijn: ademhaling, aandacht, acceptatie, loslaten en vertrouwen.

Ik begin met een kort gesprek over wat er speelt en welke signalen het lichaam geeft. Vervolgens bespreken we samen de inhoud van de mindfulness-massage.
Elementen hierin kunnen zijn ademhalingsoefeningen om je bewust te maken van je ademhaling en om een diepere en lagere ademhaling te krijgen die een rustige grondtoon vormt.

De massage wordt heel aandachtig en langzaam uitgevoerd met wisselende druk. Hierdoor wordt je uitgenodigd om de massage van binnenuit goed te voelen, en om in het hier en nu te zijn. De massage helpt om te accepteren dat er in het moment misschien veel gedachten zijn.

Ik kan je ook laten ervaren hoe het is om vast te houden en te willen controleren, en hoe het is om juist los te laten en toe te vertrouwen aan de masseur.
Zo kan je steeds meer met aandacht zijn "met wat er is" en kan de denkgeest tot rust komen.

Speciale aandacht is er voor gevoelige of pijnlijke plekken. Ik nodig je uit om daar met je aandacht naar toe te gaan en te accepteren wat je voelt. Dus niet er vandaan, maar juist er naar toe.
Door aandacht en acceptatie ontstaat vanzelf verzachting en kan heling van binnen uit op gang komen. Dit proces van aandacht, acceptatie, verzachting en heling kun je ook gebruiken om moeilijke gebeurtenissen in je leven een plaats te geven.

De massage kan worden aangevuld met Reiki om blokkades weg te nemen of om energie die je niet meer dient af te helpen voeren. Er ontstaat ruimte voor vitale energie.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.

 

350 Manuele Lymfedrainage - tekst

Manuele lymfe-drainage

De manuele lymfedrainge (MLD) bestaat uit een aantal zachte massagetechnieken die op het hele lichaam toegepast kunnen worden waardoor de waterhuishouding in het lichaam wordt verbeterd.
Manuele lymfedrainage stimuleert de vochtafvoer door het lymfevatenstelsel en helpt zo om overtollig vocht af te voeren en om een optimale leefomgeving voor de lichaamscellen te scheppen.
MLD heeft een pijndempend en ontspannend effect. Bovendien verbetert deze massagevorm de weerstand.

Ik gebruik de methode die ontwikkeld is door het echtpaar Vodder waarbij ritmisch spiraalvormige druk wordt uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. Er wordt begonnen bij de halsbasis en afhankelijk van de klacht, wordt de massage vervolgd bij de liezen, benen, voeten, oksels, armen, handen en buik. Bij deze massage wordt geen olie gebruikt.

MLD kan heel goed gecombineerd worden met Reiki.

De manuele lymfedrainage is weldadig:

  • Als je zwanger bent en je hebt last van gezwollen voeten en enkels.
  • Als je van nature geneigd bent om vocht vast te houden omdat je lymfestelsel niet optimaal werkt.
  • Tijdens of na een vastenkuur om het reinigingsproces te optimaliseren.
  • Na een narcose, ziekte, ontstekingen of een operatie om te reinigen en overtollig vocht af te voeren.
  • Bij chronische ontstekingen zoals reuma, arthrose, ziekte van Chrone, fibromyalgie, MS.
  • Na ziekte (bijvoorbeeld gordelroos), om sneller te herstellen en de weerstand te verhogen.
  • Bij chronische pijn.
  • Bij stress-gerelateerde klachten zoals slapeloosheid, concentratieverlies, hoofdpijn, constipatie en diarree.

Er zijn ook contra-indicaties waarbij het niet verstandig is om MLD toe te passen. Neem hiervoor contact met ons op en overleg met je behandeld arts.

Heelhuis Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.