Natuurgeneeskundige principes – natuurgeneeskundig therapeut voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Brummen en Deventer

Natuurgeneeskundige principes

Een holistische behandeling vanuit 5 natuurgeneeskundige principes

1.1 energie

Energie

Het gaat hierbij om het weghalen van overtollige energie in lichaam en aura; het opheffen van eventuele energieblokkades en het aanvullen van een energietekort.
Hierdoor kan de energie weer gaan stromen en kan jouw energiesysteem weer in balans worden gebracht.
Om je energiesysteem te herstellen gebruik ik, als natuurgeneeskundig therapeut, verschillende vormen van massage, Reiki, aura- en chakrahealing en inzichten uit de Ayurveda. Verder maak ik gebruik van Oneness-deeksha’s. Dit is een krachtige en helende energieoverdracht die behulpzaam is bij transformatieprocessen.

2.4-prikkeloverdracht-bruin

Prikkeloverdracht

Het lichaam, de organen, de cellen communiceren door middel van prikkeloverdracht. Als de prikkeloverdracht onbelemmerd verloopt, dan werken alle onderdelen van het lichaam/geest optimaal samen en is er zinvolle interactie met de buitenwereld. Als de prikkeloverdracht echter is gestagneerd, dan kan het geheel niet goed meer werken.

Door gebruik te maken van verschillende vormen van massage, Reiki en aura- en chakrahealing worden blokkades opgeheven en wordt de prikkelgeleiding gestimuleerd zodat de communicatie en de balans in lichaam en geest worden hersteld..
Vaak ontstaan hierbij tintelingen in delen van het lichaam, wat ervaren wordt als dat deze delen er weer helemaal bij horen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drainage

Het gaat hierbij om het stimuleren van het natuurlijke reinigingsproces. Hierbij worden stress, afval- en gifstoffen, gedachten, ervaringen en overtuigingen, die niet meer dienstbaar zijn, losgelaten.
Als natuurgeneeskundig therapeut gebruik ik voor drainage verschillende vormen van massage, Reiki, mediumconsult,  aura- en chakrahealing.

 

4 voeding

Voeding

Voeding is noodzakelijk voor opbouw, herstel en functioneren van ons lichaam.
Bovendien wordt alles wat je eet een deel van jezelf; je wordt wat je eet!
De innerlijke balans wordt versterkt - zowel fysiek, emotioneel als mentaal - door keuzes voor voeding die goed voor je zijn.

Het gaat hierbij niet alleen om de stoffelijke voeding, wat wij eten en drinken, maar ook om emotionele- en geestelijke voeding. Wat maakt je krachtig en blij en geeft innerlijke voldoening; welke relaties en omgevingen zijn werkelijk goed voor mij?

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste voeding maak ik, als natuurgeneeskundig therapeut, o.a. gebruik van inzichten uit de Ayurveda en de bloedgroepen voedingsleer. Tijdens gesprekken zal ik je hierin spiegelen.
Verder ondersteunen verschillende vormen van massage bij het verbeteren van de stofwisseling en de doorbloeding van weefsels en organen, zodat deze beter de juiste voeding kunnen opnemen.

 

5.3 psyche

Psyche

De ziel zit vaak verborgen onder diverse lagen van denk- en  gedragspatronen. Deze patronen waren in onze jeugd vaak nodig om te overleven. Echter nu zijn ze niet meer nodig en werken juist verstorend op het levensgeluk en gezondheid.

Belangrijk is dat je signalen en symptomen leert herkennen die wijzen op emotionele en mentale onbalans. Vervolgens gaan we op zoek naar diepere oorzaken om bewust te worden van belemmerende emoties en patronen. Door deze bewustwording en aanvaarding van wat heeft geleid tot de onbalans, kan het innerlijk genezingsproces starten.

Door deze bewustzijnsgroei tijdens de behandeling wordt de ziel geholpen om te voorschijn te komen; je mag worden wie je ten diepste bedoeld bent te zijn.
Om je hierbij te helpen is Psychosociaal mediumschap zeer waardevol naast Reiki, aura- en chakrahealing en de Oneness energieoverdracht. Ook gesprekken helpen bij het bewust worden en verminderen van belemmerende gedachten en overtuigingen.