(Voeding)advies – natuurgeneeskundige therapie voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

(Voeding)advies

alles wat je eet wordt een deel van jezelf; je wordt wat je eet

4 voeding

(Voeding)advies

 

Voeding is noodzakelijk voor de opbouw, herstel en functioneren van ons lichaam.
Eiwitten; koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn nodig om elke cel zo optimaal te laten functioneren en daarmee je lichaam.
Bovendien: alles wat je eet wordt een deel van jezelf; je wordt wat je eet!
Hierbij is het advies niet zozeer gericht op afvallen, maar op het versterken van de innerlijke balans. zowel fysiek, emotioneel als mentaal - door keuzes voor voeding die goed voor je zijn.

Een paar zeer algemene voedingstips:
• onverzadigd vet in plaats van verzadigd vet;
• weinig zout;
• veel groente en fruit;
• volkorenproducten;
• magere en halfvolle melk(producten);
• een handje ongezouten noten per dag;
• minder vlees, meer plantaardig;
• 2 liter water per dag (vooral bij warm en droog weer).

Ook de kwaliteit van het eten en drinken is belangrijk: zo vers mogelijk (voeding bevat dan nog de meeste levensenergie) en dat het eten het geen resten van bestrijdingsmiddelen of antibiotica bevat.
Maar niet alle voedingsmiddelen zijn voor een ieder even goed. Er zijn individuele verschillen bijvoorbeeld in de darmflora. Vaak weet je zelf al wat goed valt en wat niet.
Ook bevatten met name plantaardige producten natuurlijke antigenen (verdedigingsstoffen van planten tegen vraat), waarop het immuunsysteem reageert. Dit kan resulteren in gevoeligheid (minder goed kunnen verdragen) of allergische reacties, zelfs shock.

Wat hierbij aansluit is het bloedgroepdieet wat ontwikkeld is door natuurgenezer Peter Dadamo. Hij had gemerkt dat bepaalde aandoeningen vaker voorkwamen bij bepaalde bloedgroepen en bedacht de theorie dat er voor elke bloedgroep een optimaal voedingspatroon zou bestaan.
Een verdere finetuning van het bloedgroepen voedingspatroon gebeurt m.b.v. de Ayurveda, de oeroude Indiase gezondheidsleer.

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste voeding maak ik als natuurgeneeskundig therapeut dus gebruik van inzichten uit de Ayurveda en de bloedgroepen-voedingsleer.
Verder ondersteunen verschillende vormen van massage bij het verbeteren van de stofwisseling en de doorbloeding van weefsels en organen zodat deze beter de juiste voeding kunnen opnemen.

Daarnaast gaat het niet alleen om de stoffelijke voeding, wat wij eten en drinken, maar ook om emotionele- en geestelijke voeding. Wat maakt je krachtig en blij en geeft innerlijke voldoening, welke relaties en omgevingen zijn werkelijk goed voor je? Op dit terrein kan ik helpen om samen met jou, hierover meer duidelijkheid te scheppen.